donderdag 9 juni 2011

iMaud iMats iPuck

Eindelijk is het dan zover. Het kinderfeestje is gepland. Drie kinderen en heel wat feestjes verder vraag ik me af wat we dit keer zullen doen. Wat is het lastig om iets te bedenken als je kinderen aan heel ander vermaak denken…
Luxe veulens zijn het de kinderen van ons.
Geen schroom alles wat in hun op komt durven ze te roepen. Het gaat van het eeuwige Bal-orig tot de bioscoop, taarten maken en dansen…
Op mijn antwoord het is goed dan gaan we alleen met jullie naar de bioscoop en mag je een vriendje of vriendinnetje meenemen komt ook geen positief geluid terug, die keuze is echt te moeilijk mama.

De eerste van dit schooljaar was in september al jarig, op dat moment hadden we de zaken niet goed onder controle thuis en hebben we in overleg zijn feestje uitgesteld. Inmiddels moet er toch echt wat van gaan komen is ook zijn bescheiden mening.

De meiden waren in februari beide jarig. De oudste denkt na over de meest creatieve uitspattingen, de jongste komt er alleen mee als er weer een kaartje voor een feestje in de klas is uitgedeeld. Dan heeft ze het even kortdurend heel erg op haar heupen maar neemt het gelukkig ook weer af.

Feit is het moet ‘’eens’’ geregeld worden. Onvermoeibaar als ik ben meteen maar aangepakt.
We gaan het op 1 dag doen, we doen het in de tuin, iedereen uit de klas is welkom, iedereen moet voldoende te drinken en te eten krijgen en moet zich vermaken. Klinkt simpel en zowaar het is ook simpel. De voorbereiding en de planning althans.
De party zelf kunnen we pas vrijdagavond na 20.00 uur beoordelen, mogelijk pas om 21.00 uur als de grootste zwervende niet bij ons tuinassortiment behorende zaken weer uit onze tuin verwijderd zijn……

We beginnen met de hele klas van de jongste, iPuck, ze heeft er zo’n zin in maar begrijpt volgens mij nauwelijks wat haar te wachten staat. Luchtkussen, zandzak gooien en vier op een rij gok ik zijn de meest in trek zijnde acties voor haar en haar groep. We gaan het beleven.
Ah ik vergeet er nog 1, de limonadekoe…ik denk dat ze allemaal heel veel dorst hebben en steeds bij de koe te vinden zullen zijn. Het is een klein schattig koetje, ik kan niet anders zeggen. Foto’s volgen.

Tegen de tijd dat de kinderen uit groep 1/ 2 uitgespeeld zijn op het luchtkussen komen de kinderen van de groep van iMats, groep 4. Klein maatje groter en vast ook wilder, even een uurtje of anderhalf thuis kunnen uitrusten…ze zullen ongetwijfeld los gaan.
Hoewel we denken dat het luchtkussen voor hem en zijn groep ook nog wel leuk zal zijn denken we toch dat we meer vermaak moeten hebben. We hebben spellen op groot formaat geregeld; vier op een rij, twister, de Dr. Bibber spiraal en zandzakken gooien. Ik denk dat ze zich gaan vermaken. Deze jeugdige kinderen willen we ook even laten swingen…ben benieuwd of zij daar ook zin in hebben.
Naast de muziek zullen we de BBQ aansteken en kunnen de kinderen hun broodje hamburger maken en met een patatje nuttigen. Een raket, een foto en dan zullen ze plaats maken in de tuin voor de groep van dochter iMaud. Groep 5. Weer een slagje ouder, groter, wijzer en vast ook ondeugender!
Wat we van deze groep kunnen verwachten is denk ik het lastigst in te schatten, beetje hangen en loungen of juist nog even lekker springen op de trampoline, dansen… We kijken er naar uit.

Gelukkig hebben we de nodige ondersteuning in de vorm van ouders, vriendinnen, oppas etc. De fotograaf is ook dichtbij te vinden voor leuke kiekjes, kortom het wordt vast top.
De voorbereidingen zijn al leuk.

2 opmerkingen:

  1. Heul Veul Plezier, Isa heeft er zin in! Ciao en succes ;)...

    Oh, en fingers crossed voor het mooie weer *als het maar droog is*

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het gaat vast ' n superfeest worden. Er zin in hebben is de belangrijkste voorwaarde. Dat zit wel goed. Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen